Yüz Gençleştirme
Yüz Gençleştirme Nasıl Yapılır?
Yüz gençleştirme dış ve iç etkenlerle yüzümüzü oluşturan anatomik alanlarda ve deride meydana gelen yıpranmaları tedavi etmek, onların etkilerini geciktirmek ve hatta gifermek amacıyla yapılan cerrahi dışı uygulamaları kapsar. Bu gruba dolgu işlemleri, botoks uygulamaları, gençlik ve nem aşıları ile ip askı türevi işlemler girer. Genellikle ayaktan poliklinik şartlarında lokal anestezi sağlayan kremler yardımıyla oldukça kısa sürede güzel sonuçlar üretmek mümkündür.
Erken Yaşlanmanın Nedenleri Nelerdir?
Erken yaşlanma şehir hayatında karşılaştığımız egsoz gazları, hava kirliliği, stres, düzensiz beslenme ve düzensiz uyku gibi nedenlerle olabileceği gibi, zamanla ve yaş aldıkça deri ve onu alttaki dokulara bağlayan asıcı bağ ve kas dokularının gevşemesi, yer çekimine mağlup olması sonucunda ortaya çıkabilir. Bazen de yapısal yani genetik faktörler rol oynar.
Dolgu İle Yüz Gençleştirme
Yüz gençleştirme tedavilerinde en sık başvurulan yöntemlerden birisi dolgu işlemleridir. Yüzn farklı bölgelerinde farkılı türevleri olmakla birlikte dolgular; geçici, yarı kalıcı ve kalıcı dolgular olarak sınıflandırılabilir. Dolgular hyalüronikasit denilen bir molekülün çapraz bağlar ile birleştirilmesinden oluşurlar. Bu madde insanlarda, hayvanlarda ve bitkilerde mevcut olup dışarıdan verildiğinde, verildikleri yerde bir miktar da su tutarak o alanda hacim artışı ve derin dokularda nemlilik sağlarlar. Kalıcı dolgular ise katı ve sıvı bazlı silikonize dolgulardır. Ancak bir takım istenmeyen etkilerinden dolayı genellikle hyalüronik asit dolgular tercih edilmektedir. Hyalüronik asit vücudumuzda zaman içerisinde eritildiğinden hiç birisi ömür boyu kalıcı değildir. Bunların bir alternatifi ise kendi yağ dokumuz olabilir. Yağ enjeksiyonu için ameliyathane koşulları gerekir. Verilecek olan yağ dolgusu hem hacim kazandırır hem de içerdiği kök hücreler vasıtasıyla deride ve çevre dokularda iyileşme sağlar. Yağ dokusunun yaklaşık yüzde 30-40’ı kalır kalan kısmı erir.